svētdiena, 2016. gada 13. novembris

Novebra otrās nedēļas nogale

Lāčplēša diena- man nozīmīgi svētki, jo vecvectēvi bijuši strēlnieki un piedalījušies Brīvības cīņās. Vienu no viņiem, no kura cīņu gaitām saglabājušās fotogrāfijas, varēs apskatīt arī Liepājas Muzeja ekspozīcijas "Liepāja okupāciju režīmos" rīkotajā tematiskajā izstādē.  Uzzināju arī, ka no manas sievas dzimtas nākušais virsletnants Roberts Radziņš 1919.gadā bijis Liepājas Karostas komendants, 14.novembrī kritis kaujā pret bermontiešiem, un apbedīts Liepājas Ziemeļu kapos.






"Taisnīguma" Liepājas nodaļa arī beidzot nodibināta pavisam oficiāli, lai gan neformāli pulcējāmies jau sen. Par Liepājas nodaļas līderi ievēlējām Kristeru Kraftu. 26.gadus vecs, enerģijas pārpilns, precēts trīs bērnu tēvs, skolotājs Liepājas Oskara Kalpaka 15.vidusskolā, un labi zināms Liepājas tūrisma nozares profesionālis, būs arī mūsu kandidāts Liepājas domes priekšsēdētāja amatam. Manuprāt laba izvēle un lieliska alternatīva sagurušajam, divdesmit gadus pilsētas mēra krēslā jau sēdošajam, kura vadībā pašvaldības aparāts sasirdzis ar visām kaitēm, kas raksturīgas ilgstošai stagnācijai. Tagad grūts un radošs darbs pie komandas, stratēģijas un programmas, jo vīzija par latvisku, taisnīgu un ģimenēm draudzīgu Liepāju, mums ir.

Beidzamā labā ziņa, par ko sen esmu sapņojis- esmu sertificēts Karostas gids, un par to paldies jāsaka foršajiem skolotājiem no Karostas cietuma! Vēlaties doties ekskursijā, dodiet ziņu!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru