sestdiena, 2016. gada 30. janvāris

Leons Taivāns Liepājas Universitātē

Kaut kāds lūzuma punkts sabiedrības apziņā ir noticis. Kas par to liecina? Kaut vai tas, ka profesora Leona Taivāna lekcija "Kristietība, islāms un civilizāciju sadursme. Statistika, pētījumi un prognozes"

Liepājas Universitātē pulcēja vairākus simtus dažādu vecumu grupu klausītājus. Un, šo lekciju organizēja neviens cits kā Latvijas evanģēliski luteriskās baznīcas (LELB) Liepājas bīskapa kanceleja. 

Profesors Taivāns ir viens no tiem mācībspēkiem, kas jau gadiem brīdina par Rietumu civilizācijas norietu, un iznīcinošajām sekām, ko rada nekontrolētā svešu kultūru masu masu migrācija. Tagad, kad migrantu invāzija, un tās blakusparādības iegūst apokaliptiskas iezīmes, un arī Latvijai draud "vecās"  Eiropas neapskaužamais liktenis, viņa domas raisa plašāku interesi un atsaucību arī ārzpus līd šim šaurā kultūrkonservatīvo entuziastu pulciņa. 
Un, kas mani personīgi iepriecina, ir tas, ka latviešu garīdznieki pozicionējas blakus Teivānam, atšķirībā no kultūrmarksisma skartajiem kolēģiem Rietumeiropā, kas nevis ir pirmajās rindās cīņā pret Eiropas islamizāciju, bet gan cīņā pret saviem cilvēkiem, kas pēdējiem pēkiem tai pretojas. Izskatās, ka Latvijā nenotiks kas tik apkaunojošs kā Ķelnē, kad katedrālē tiek izslēgtas gaismas protestējot pret... nevis migrantu veiktajām masveida izvarošanām, bet PEGIDA gājieniem pret Eiropas islamizāciju.

Par ko runāja profesors Taivāns? Dažas tēzes, kas iespiedās atmiņā:
 Civilizācijas mirst kā pašnāvnieki... Mēs visi (eiropieši) šobrīd izdarām pašnāvību... Homoseksuālisms ir pašnāvnieciska tieksme, lielpilsētu kultūra nes līdz gara kroplības... Līdz ar to eiropieši nerada ģimenes, bērni nedzimst, bet daba necieš tukšumu.

Jautāts par to, kāpēc daudzi iedzimtie eiropieši pievienojas islāmistiem, Taivāns izteica domu, kas jau sen neliek mieru arī man: Tāpēc, ka kristīgai baznīcai nav ko piedāvāt, tā ir kļuvusi sekla. Bet, ir cilvēki, kuriem nepieciešams garīgums, to atrod svešā reliģijā. Ne visi var dzīvot, lasot dzeltenos žurnālus, ar visu to drazu, kas tur iekšā (domāta Eiropas sekularizācija), bet kristīgā baznīca kļuvusi pliekana, un sen zaudējusi pamatu, lokoties līdzi visiem vējiem (izdabājot homoseksuālistiem utml.). 

Profesors uzskata, ka islāmisti nepieņems tā sauktās mūsdienu Eiropas "vērtības", kuras par vērtībām nemaz nevar nosaukt- feminismu, dženderismu, homoseksuālismu, alkoholu, narkotikas- tādēļ dzīvojot šādi, mums nav ne vismazāko iespēju uzvarēt civilizāciju sadursmē.

Un, vēl, protams, interesantā statistika. Tikai daži piemēri- Somijā tikai 7% no visiem somāliešu imigrantiem strādā, un apmēram 5% no arābiem. Pārējie dzīvo no pabalstiem. Toties no visiem kriminālnoziegumiem 70-80% uz viņu sirdsapziņas.  Zinājām jau, bet dažreiz ir labi, ka to atkārto.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru